The Big Draw

The Big Draw

5 sep tot 8 sep
-

Na het succes van de afgelopen jaren is The Big Draw Nijmegen ook dit jaar weer in Nijmegen. Het internationale festival waarbij alle stadsbewoners worden uitgedaagd om te tekenen komt oorspronkelijk uit Londen en is gebaseerd op de ideeën van schrijver en kunstcriticus John Ruskin die het tekenen dichter bij de mensen wilde brengen omdat het je denken verruimt.

Van 5 tot en met 8 september gaan tekenaars, illustratoren en andere kunstdisciplines samen met culturele instellingen, scholen, winkels en kroegen de stad omtoveren tot één groot tekenfeest. Of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderd; The Big Draw is er voor iedereen.

Het internationale thema van het The Big Draw 2019 is Wellbeing. Daar schenken wij uitgebreid aandacht aan maar in Nijmegen doen we het een beetje anders omdat wij ook onze vrijheid vieren dit jaar. Bij ons draait het dit jaar om welzijn en vrijheid. Denk aan verbindingen met andere domeinen, tekeningen over deze onderwerpen in prikkelende exposities. Tijdens de Nijmeegse Big Draw zullen kunstenaars op allerlei manieren bezig zijn met dit thema. Beweeg je door de stad en laat iets bij je teweeg brengen!

Wat gebeurt er allemaal tijdens The Big Draw Nijmegen?
Vier dagen lang zal Nijmegen in het teken staan van de tekenkunst. Op donderdag 5 september trappen we af met het scholenprogramma, dat een vervolg krijgt op de vrijdag. Tekenen maakt kinderen bewuster van taal en tekens en ze ontwikkelen een eigen motoriek en waarneming. Tekenen geeft ze ruimte om zich creatief te uiten en stimuleert fantasiespel. Veel kinderen kunnen hun gevoel kwijt in het tekenen; boosheid, verdriet of blijdschap. De tekening vertelt het. Tekenen helpt kinderen om grip te krijgen op de wereld om zich heen; op dat wat ze zien en beleven. Daarom biedt The Big Draw een ruim educatief programma.

Zaterdag en zondag kunnen de inwoners en bezoekers van Nijmegen zich onderdompelen in de wereld van het tekenen. Op zaterdag zijn de activiteiten voornamelijk in en rondom de binnenstad en zondag op de Waalkade, de Lindenberg en De Bastei.

Tekenen begint vaak met waarnemen. Exposities ontbreken dan ook niet op The Big Draw Nijmegen. Geef je ogen goed de kost en laat je inspireren door het werk van diverse kunstenaars.
Young Art Weekend: Nieuwe Oogst

Young Art Weekend: Nieuwe Oogst

1 nov tot 22 dec
Galerie Bart
Sieraden uit de bodem

Sieraden uit de bodem

6 feb tot 31 dec
Museum Het Valkhof
Deze Twee | Buiken en Folders

Deze Twee | Buiken en Folders

16 nov tot 4 jan 2020
Kunstmagazijn

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem