Suffering Matters

Suffering Matters

9 apr tot 10 mei
Stevenskerk -

Iedereen heeft onherroepelijk pijn in zijn of haar leven, in alle soorten en maten. Van kleine pijntjes tot groots en slepend lijden en van liefdesverdriet tot zenuwpijn. Praten over pijn doen we liever niet, en we weten vaak ook niet goed hoe we iemand met pijn kunnen troosten. Over onderwerpen als chronische pijn, wat veel voorkomt, is zelfs nauwelijks algemene kennis. Pijn is zowel hyperpersoonlijk als universeel; iedereen heeft het op een zeker moment in het leven, en toch weet alleen JIJ hoeveel pijn je voelt. 

Het Besiendershuis presenteert: Suffering Matters, een festival waar alle soorten pijn welkom zijn. Gedurende vijf weken zijn er lezingen en Suffering Salons waarin vanuit verschillende perspectieven, zoals de geneeskunde, film, muziek en geschiedenis, wordt ingegaan op aspecten van het grote thema lijden. Het festival biedt kennis, inzicht en troost in woord, beeld en klank. 

Suffering Matters vindt plaats in de Stevenskerk, een plek die zowel pijn als verlichting kent. Het lijden van Christus natuurlijk, zeker omdat het festival van start gaat op Witte Donderdag – vlak voor Pasen. Daarnaast wordt tot mei 2020 het bombardement op Nijmegen herdacht. De Stevenskerk is het hart van de stad die 75 jaar geleden zo’n pijn heeft geleden. Aan de andere kant putten jaarlijks 50.000 bezoekers troost uit het geloof en het gebouw. 

Kunst biedt de verlichting in het programma van Suffering Matters: in de kerk zijn grote kunstinstallaties te zien van Keiko Sato, Martijn Schinkel en Rob Sweere. Aan de kunst de taak om ons onze pijn even te doen vergeten, ons perspectief erop te veranderen of een gesprek erover te openen. Om de pijn even iets beter te kunnen dragen. 

Meer informatie: Suffering Matters

#sufferingmatters #kusjeerop #bakkietroost #zwaarleven
+1 | Willem de Haan

+1 | Willem de Haan

12 mrt tot 19 apr
RUIS
Johannes Langkamp | MODELLENFABRIEK

Johannes Langkamp | MODELLENFABRIEK

12 mrt tot 26 apr
Expo Bart
Harry de Leeuw

Harry de Leeuw

8 mrt tot 30 apr
Galerie Zeven Zomers
Suffering Matters

Suffering Matters

9 apr tot 10 mei
Stevenskerk -

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem