Social Aspects #8 | Eef Veldkamp, Hessel Josemans en Chantal van Lieshout

Social Aspects #8 | Eef Veldkamp, Hessel Josemans en Chantal van Lieshout

26 jun tot 10 jul
Derde Wal

Corona souvenirs, Café de Eenzaamheid en een Wildwaterbaan voor Fruitvliegen

Bij het residentie programma getiteld Social Aspects georganiseerd door galerie Derde Wal zijn drie kunstenaars gevraagd om werk te maken in de publieke ruimte van de regio Arnhem/Nijmegen. Derde Wal is een galerie zonder vaste locatie: kunstenaars werken altijd in de publieke ruimte.

De publieke ruimte is iets wat door de coronacrisis erg is veranderd, hier zijn de kunstenaars op ingehaakt. Zo maakte kunstenaar Eef Veldkamp souvenirs rondom de coronacrisis. Souvenirs worden normaal gekoppeld aan de ontsnapping van de vakantie en schaffen we aan om prettige herinnering niet te vergeten. “Het souvenir is een monument aan de gebeurtenis, opdat we die niet vergeten en blindelings doorrazen naar de volgende crisis”.  De souvenirs in de vorm van kaarten en sleutelhangers zijn momenteel te koop bij Sammelwut in de Lange Hezelstraat van Nijmegen, Roodkapje in Rotterdam, No Man’s Art Gallerij in Amsterdam en op de website www.hypersouvenirs.com. 26 juni-2 juli zal Eef Veldkamp Instagram & Facebook van Derde Wal overnemen, en je meenemen in dit project.

Hessel Josemans bouwde in zijn achtertuin een Café de Eenzaamheid. Het café toont, naast dat een ode is aan de volkscultuur, de eenzaamheid die veel mensen ervaren gedurende de huidig Covid-situatie. Het café is gevestigd in een kleine bouwkeet, met hierin geboetseerde stamgasten in een volkse café omgeving en een spelende radio. Het café fungeert tevens ook als een filmset voor een korte film over de stamgasten. Ben je benieuwd naar dit eenzame cafe? Gedurende de week van 3-9 juli is Café de Eenzaamheid te bezoeken, zoals het een eenzaam café betaamt; er is slechts 1 persoon per bezoek in het cafe toegestaan. Bezoekadres: In de tuin van de Bronsgeeststraat, in Nijmegen. Bekijk het Facebook Event

De derde kunstenaar in deze residentie, Chantal van Lieshout, is geïnspireerd door de wildwaterbaan. Chantal van Lieshout herinnert zich hem als de dag van gisteren. "Eerst de trap op, hoger en hoger. Dan een klein badje, de eerste waterheuvel over om vervolgens door plastic flappen buiten te komen." Vanuit deze ervaring kwam zij op het idee om een wildwaterbaan te bouwen voor een fruitvlieg. Haar project zal via Instagram en Facebook te zien zijn, tevens zal zij kunstenaars vragen om te reageren op deze wildwaterbaan, zodat er een online polonaise ontstaat. Chantal van Lieshout zal 10-16 juli Instagram & Facebook van Derde Wal overnemen, en je meenemen in dit project. Bekijk het Facebook Event.
Vazen | Marieke Noort

Vazen | Marieke Noort

1 jul tot 15 jul
Kunstmagazijn
Expoplu Engage: In Belief is Power

Expoplu Engage: In Belief is Power

4 jul tot 26 jul
Expoplu @ Arnhem - Driekoningenstraat 16, Arnhem
Harry Maberly & Bart Eysink Smeets

Harry Maberly & Bart Eysink Smeets

10 jul tot 8 aug
Neus
Alledaags Avontuur | Niels Duffhues

Alledaags Avontuur | Niels Duffhues

11 jul tot 30 aug
Expo Bart
Vanaf de straat 2020

Vanaf de straat 2020

20 apr tot 31 aug
Galerie De Natris
Brieven aan Nijmegen

Brieven aan Nijmegen

4 mei tot 31 aug
Expoplu
Jelke Reems | AiR presentatie

Jelke Reems | AiR presentatie

5 jul tot 31 aug
De Nieuwe Gang

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem