Paul Funcken in Zeven Zomers

Paul Funcken in Zeven Zomers

18 okt tot 10 nov
Galerie Zeven Zomers Marikenstraat 50, 6511 PX Nijmegen

Galerie Zeven Zomers toont tot en met 10 november de kunstwerken van Paul Funcken. Een combinatie van werken in brons, glas, hout en staal. 

Voor Paul hoeft het niet zonodig allemaal in kleur. Hij houdt ervan om alles kaal te strippen zelfs tot in zwart-wit. Dat is ook terug te vinden in zijn grafische ontwerpen. Paul is conservatief in technieken, het ambachtelijke, het traditionele voelt gewoon goed.

Steeds op zoek naar de essentie doet hij drie dingen: grafisch ontwerpen, reclame en kunst, het vreemde is misschien dat hij graag het concept bedenkt en dan ook zelf uitvoert. De creatie begint meestal met een schets of een fotosessie daarna gaat hij achter de computer zitten. Hij bewerkt de beelden tot nieuwe composities, hij speelt met contrasten en verbergt zijn gedachten in de beelden.Oude en verlaten plaatsen hebben al van jongs af aan op hem een aantrekkingskracht gehad, daar vindt hij de inspiratie voor zijn werk. De schalen zijn fragmenten van ramen, elk raam heeft zijn eigen verhaal wat heeft zich daar achter afgespeeld, vreugde en verdriet, alleen de bewoners zullen het exact weten. Zijn werk bevat fragmenten van gedachten of realiteit.

Openingstijden: 
woensdag t/m zondag 12.00-17.00 uur
Young Art Weekend: Nieuwe Oogst

Young Art Weekend: Nieuwe Oogst

1 nov tot 22 dec
Galerie Bart
Sieraden uit de bodem

Sieraden uit de bodem

6 feb tot 31 dec
Museum Het Valkhof
Deze Twee | Buiken en Folders

Deze Twee | Buiken en Folders

16 nov tot 4 jan 2020
Kunstmagazijn

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem