Boekpresentatie ‘Odsłonić’ door Maria Dabrowski

Boekpresentatie ‘Odsłonić’ door Maria Dabrowski

24 okt 2019 tot 27 okt 2019
Singular Art Waalkade 72, 6511 XR Nijmegen

Het werk van Maria Dabrowski (1988) vindt zijn oorsprong in de documentaire fotografie. De langlopende projecten, waaruit een sociaal-maatschappelijke betrokkenheid spreekt, worden veelal gepresenteerd in foto-installaties en soms in boekvorm. (Culturele) identiteit en ontheemding vormen belangrijke thema’s. Met een analoge fotocamera op zak wordt zij vaak op een intuïtieve wijze geraakt door haar onderwerp, waarna de fotografe vervolgens de inhoud induikt.

Zo trok ze bijvoorbeeld voor het fotoboek ‘Every day is a different day’ (2009) maandenlang op met de Iraanse vluchteling Memed die al meer dan vijftien jaar illegaal in Nederland woont. In ‘Konik’ (2010) stelt zij het streven naar het herstel van de ‘wilde’ natuur ter discussie, naar aanleiding van de nakomelingen van de konikpaarden die vanuit Polen naar Nederland werden gehaald.
 
In haar recent uitgekomen boek ‘Odsłonić’ (2013-2016) verkent Dabrowski haar familiegeschiedenis. De foto’s van interieurs, landschappen en stillevens die genomen zijn in Nederland, Polen en Oekraïne zijn de stille getuigen van de (ont)worteling van haar familie.

Maria presenteert haar boek met een aantal korte presentaties. Geïnteresseerden zijn vanaf 20.00 uur welkom. De expositie is vanaf donderdag 24 oktober t/m zondag 27 oktober te zien bij Singular-Art. De galerie zal dan van 10.00 to 18.00 geopend zijn.
Outer Limits

Outer Limits

7 mrt
Singular Art
Experiments about art

Experiments about art

8 mrt tot 29 mrt
POPOP
Johannes Langkamp | MODELLENFABRIEK

Johannes Langkamp | MODELLENFABRIEK

12 mrt tot 26 apr
Expo Bart
Suffering Matters

Suffering Matters

9 apr tot 10 mei
Stevenskerk -

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem