My Name is Salmon

My Name is Salmon

25 mei
Extrapool Tweede walstraat 5, 6511 LN Nijmegen

In My Name is Salmon onderzoeken we hoe sensaties via het digitale scherm onder de huid kunnen kruipen. Internet is een virtueel universum, maar tegelijkertijd vraagt ons computergebruik om een fysieke aanwezigheid. Via het scherm kan de gedigitaliseerde wereld een persoonlijke en intieme ervaring worden. Deze vierde editie gaan we in op de ‘helende en spirituele’ aspecten van virtuele werkelijkheden, aan de hand van bijzondere performances, installaties, een concert en films.

Agnes Momirski onderzoekt in haar interdisciplinair werk de tegenstellingen tussen fysieke en virtuele realiteiten. Ze verkent de fenomenen die zichtbaar worden in persoonlijke interactie via het beeldscherm. In haar films en multimedia performances gebruikt ze op mystieke en haast meditatieve wijze (beeld)taal in relatie tot technologie.

Vanavond worden drie korte films van Agnes getoond: VALA, over de vrouwelijke stemmen in interfaces en kunstmatige intelligentie; Metaverse sanctuary, waarin de toekomst van technologie in spirituele gezondheids- en wellnesspraktijken onderzocht wordt; en FOCUS, een video geïnspireerd op de overvloed aan mindfulness interfaces.

Vervolgens brengt Agnes de performance ‘Trans-cosmic ritual’: een onderhuids ritueel met eclectische spoken-word, hypnotische geluiden, kostuums en video.

De performance wordt begeleid door muziek van yEs!yEs!, de nieuwste act van de Haagse componist en queer performer an3_at. yEs!yEs! is een hybride van clubmuziek, cyborgs en moderne dans.

Musicus en performancekunstenaar Renée van Trier staat vooral bekend om haar dramatische, ambigue performances waarvoor ze zich met behulp van kostuums, grime en rekwisieten transformeert tot eenzame personages.‘Grimaced’ is een serie korte selfie videos die zijn gemaakt met faceapp. Koortsig en onbevreesd gaat ze net zolang door met het maken van ‘zelfportretten’ tot je als derde toeschouwer liever wegkijkt.

Rosalie Willemsz studeert Beeldende Kunst aan het St. Joost. In haar werk is ze op zoek naar authenticiteit. Wat is echt, wat is nep, wanneer ben je een kunstenaar, wanneer ben je jezelf, of kan dit allemaal tegelijk? Door deze vragen op te werpen wil Rosalie het leven in de post-internetgeneratie of ‘Gen Z’ bevragen. ‘I will survive’ is een aanstekelijke video installatie over haar relatie met de socials.

Zie voor meer informatie: www.extrapool.nl
TERRA_TORY Open Dag

TERRA_TORY Open Dag

19 mei
Art Laboratory - Oosterhoutsedijk 88, Nijmegen
My Name is Salmon

My Name is Salmon

25 mei
Extrapool
Kijk van de Wijk

Kijk van de Wijk

18 mei tot 1 jun
Kunstmagazijn
Sieraden - Makers & Dragers

Sieraden - Makers & Dragers

9 nov 2018 tot 2 jun
Afrika Museum
Give me something to hold on to

Give me something to hold on to

9 mei tot 5 jun
RUIS
Hedendaagse sieraden

Hedendaagse sieraden

31 mrt tot 5 jun
Galerie Marzee
UNFURL | Ronald de Ceuster

UNFURL | Ronald de Ceuster

25 apr tot 9 jun
Galerie Bart
Kinderen van de Oorlog

Kinderen van de Oorlog

15 feb tot 10 jun
Museum Het Valkhof
Niki Murphy

Niki Murphy

5 mei tot 16 jun
Galerie De Natris
Het ware Paradijs

Het ware Paradijs

9 apr tot 27 okt
Museumpark Orientalis
Sieraden uit de bodem

Sieraden uit de bodem

6 feb tot 31 dec
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem