MC de Waal X Qtopia: The never ending story / Solo

MC de Waal X Qtopia: The never ending story / Solo

5 okt 2019 tot 20 okt 2019
Singular Art Waalkade 72, 6511 XR Nijmegen

Voor deze editie van Qtopia Queer arts festival heeft de galerie aan MC de Waal gevraagd haar visie op queerness met ons te delen. Er kwam een voorstel uit voor een tentoonstelling in vier delen, gespreid over vier jaar. Van 5 t/m 20 oktober zal het eerste deel te zien zijn, met een feestelijke finnisage op zondag de 20e. 

Qtopia Queer Arts Festival 2019 is een tijdelijke kunstomgeving in Nijmegen, van 4 tot 20 oktober. Het festival programmeert kunstwerken die heteronormatieve aspecten in de samenleving onderzoeken. We nodigen je uit om je eigen perspectief te ontwarren en te onderzoeken tijdens onze vele activiteiten; van beeldende kunst exposities tot workshops, performances, lezingen en feestjes.

Qtopia wil normativiteiten, machtsstructuren en onderdrukkende systemen kritisch bevragen en omverwerpen. Daarbij willen we een realiteit tonen die oneindig veel meer schakeringen heeft dan slechts de simplistische en binaire versie die we meestal voorgespiegeld krijgen. Naast het presenteren van kunstwerken is Qtopia een platform voor kunstwerkers en kunstenaars die zich verbonden voelen met queer onderwerpen. Tot slot wil het festival ook een momentum creëren voor interactie en dialoog - voor mensen uit Nijmegen en daarbuiten, voor iedereen die geïnteresseerd is in deze thematiek.

Openingstijden:
donderdag t/m zondag, 10.00-18.00 uur
Outer Limits

Outer Limits

7 mrt
Singular Art
Experiments about art

Experiments about art

8 mrt tot 29 mrt
POPOP
Johannes Langkamp | MODELLENFABRIEK

Johannes Langkamp | MODELLENFABRIEK

12 mrt tot 26 apr
Expo Bart
Suffering Matters

Suffering Matters

9 apr tot 10 mei
Stevenskerk -

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem