My Name is Salmon

My Name is Salmon

25 mei
Extrapool Tweede walstraat 5, 6511 LN Nijmegen

In My Name is Salmon onderzoeken we hoe sensaties via het digitale scherm onder de huid kunnen kruipen. Internet is een virtueel universum, maar tegelijkertijd vraagt ons computergebruik om een fysieke aanwezigheid. Via het scherm kan de gedigitaliseerde wereld een persoonlijke en intieme ervaring worden. Deze vierde editie gaan we in op de ‘helende en spirituele’ aspecten van virtuele werkelijkheden, aan de hand van bijzondere performances, installaties, een concert en films.

Agnes Momirski onderzoekt in haar interdisciplinair werk de tegenstellingen tussen fysieke en virtuele realiteiten. Ze verkent de fenomenen die zichtbaar worden in persoonlijke interactie via het beeldscherm. In haar films en multimedia performances gebruikt ze op mystieke en haast meditatieve wijze (beeld)taal in relatie tot technologie.

Vanavond worden drie korte films van Agnes getoond: VALA, over de vrouwelijke stemmen in interfaces en kunstmatige intelligentie; Metaverse sanctuary, waarin de toekomst van technologie in spirituele gezondheids- en wellnesspraktijken onderzocht wordt; en FOCUS, een video geïnspireerd op de overvloed aan mindfulness interfaces.

Vervolgens brengt Agnes de performance ‘Trans-cosmic ritual’: een onderhuids ritueel met eclectische spoken-word, hypnotische geluiden, kostuums en video.

De performance wordt begeleid door muziek van yEs!yEs!, de nieuwste act van de Haagse componist en queer performer an3_at. yEs!yEs! is een hybride van clubmuziek, cyborgs en moderne dans.

Musicus en performancekunstenaar Renée van Trier staat vooral bekend om haar dramatische, ambigue performances waarvoor ze zich met behulp van kostuums, grime en rekwisieten transformeert tot eenzame personages.‘Grimaced’ is een serie korte selfie videos die zijn gemaakt met faceapp. Koortsig en onbevreesd gaat ze net zolang door met het maken van ‘zelfportretten’ tot je als derde toeschouwer liever wegkijkt.

Rosalie Willemsz studeert Beeldende Kunst aan het St. Joost. In haar werk is ze op zoek naar authenticiteit. Wat is echt, wat is nep, wanneer ben je een kunstenaar, wanneer ben je jezelf, of kan dit allemaal tegelijk? Door deze vragen op te werpen wil Rosalie het leven in de post-internetgeneratie of ‘Gen Z’ bevragen. ‘I will survive’ is een aanstekelijke video installatie over haar relatie met de socials.

Zie voor meer informatie: www.extrapool.nl
The Big Draw

The Big Draw

5 sep tot 8 sep
-
Boekpresentatie Stacy Wakefield

Boekpresentatie Stacy Wakefield

8 sep
Museum Het Valkhof -
Derde Wal LAB

Derde Wal LAB

31 aug tot 8 sep
Festival de Oversteek -
DRAW BIG

DRAW BIG

8 sep
POPOP
Nijmeegse Kunstnacht

Nijmeegse Kunstnacht

21 sep
-
sometimes I WONDER

sometimes I WONDER

21 jun tot 22 sep
Museum Het Valkhof
Oddstream Book Club

Oddstream Book Club

23 sep
Oddstream
Young Art Weekend

Young Art Weekend

1 nov tot 3 nov
-
Sieraden uit de bodem

Sieraden uit de bodem

6 feb tot 31 dec
Museum Het Valkhof
Biënnale Gelderland

Biënnale Gelderland

10 okt tot 4 jan 2020
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem