Kijk van de Wijk

Kijk van de Wijk

18 mei tot 1 jun
Kunstmagazijn Kanunnik Mijllinckstraat 1-3, 6525 WS Nijmegen

Kunstmagazijn wordt zo af en toe verrast, als wijkbewoner Dos weer eens als een spreekwoordelijke olifant door onze porseleinkast heen dendert. Hij brult, blaast en struint tussen de kunstwerken door, op zoek naar een unieke vondst. 
 
Op zaterdag 18 mei presenteert Kunstmagazijn in Brakkenstein Dos Olifant – de Kijk van de Wijk. Deze expositie is ontstaan door, en blikt terug op, drie jaar samenwerking tussen Wijkblad Brakkenstein, Kunstmagazijn en de anonieme wijkbewoner, die bekend staat als Dos Olifant. 
 
Dos Olifant, één van de vele bewoners van Brakkenstein, schrijft gedichten en laat zich hierbij inspireren door kunstwerken uit de kunstuitleen. In een speciaal ontwikkelde Kunstrubriek wordt het gedicht van Dos Olifant samen met het werk en een korte beschrijving van de kunstenaar gepubliceerd. Veel bewoners van de wijk genieten van de manier waarop hij een kunstwerk naar een groot en divers publiek weet te brengen en lezen graag over zijn unieke kijk in het Wijkblad.
 
In een expositie die speciaal is ontwikkeld voor en door de bewoners van Brakkenstein, vieren we deze wonderlijke samenwerking en bekijken we het resultaat van drie jaar Kunstrubriek. In Kijk van de Wijk stellen we de kunstwerken voor het eerst samen met de gedichten tentoon. Ook bedanken we Dos Olifant voor de unieke manier waarop hij wijkbewoners dichter bij de kunst brengt. 

Vernissage: zaterdag 18 mei, 16.00-18.00 uur. Entree is gratis. 
sometimes I WONDER

sometimes I WONDER

21 jun tot 22 sep
Museum Het Valkhof
Young Art Weekend

Young Art Weekend

1 nov tot 3 nov
-
Sieraden uit de bodem

Sieraden uit de bodem

6 feb tot 31 dec
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem