Hedendaagse sieraden

Hedendaagse sieraden

14 aug tot 17 okt
Galerie Marzee Lage Markt 3, 6511 VK Nijmegen

Dot Melanin - Look What I Did (foto)
In de glazen aanbouw – door Bert Dirrix, de architect van het pand, tot stadsetalage van Nijmegen gedoopt – heeft Dot Melanin een expositie van 61 ringen getiteld Look What I Did. Bij iedere ring heeft hij een anekdote geschreven met de bedoeling om bezoekers langer stil te laten staan bij zijn werk en ze goed te laten kijken naar de details. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bezoekers gemiddeld 4 à 5 seconden stilstaan bij een kunstwerk, om vervolgens weer door te lopen naar het volgende.

Nieuw in Galerie Marzee
Op de eerste etage presenteert Galerie Marzee werk van drie nieuwe kunstenaars: Jonathan Boyd, Sam Tho Duong en Lisa Walker. Door middel van deze tentoonstelling willen we de kunstenaars en hun werk introduceren aan onze bezoekers.

Jonathan Boyd (1984, Aberdeen, UK) is sinds 2017 werkzaam als hoofd van de opleiding Jewellery & Metal aan de Royal College of Art in London. Hij is gespecialiseerd in conceptueel werk, waarbij hij gebruik maakt van complexe verloren-wasmethoden en de verwerking van beelden en tekst die hij fotografeert en filmt in het stadsbeeld. Zijn recente werk kijkt naar hoe taal en omgeving elkaar overlappen.

Sam Tho Duong (1969, Bien Hoa, VN), studeerde af aan de Hochschule Pforzheim in Duitsland, waar hij nog altijd woont en werkt. Zijn werk is wonderlijk en complex, en vaak gemaakt van een eclectische mix aan materialen als zilver, kunststof, kersenpitten en rijstkorrelvormige parels.

Lisa Walker (1967, Wellington, NZ) studeerde aan Otago Polytechnic Art School in Dunedin, Nieuw-Zeeland en vervolgens onder Otto Künzli aan de Akademie der Bildenden Künste in München. Haar werk is iconoclastisch, intuïtief en turbulent en bevraagt de traditionele opvattingen over sieraden. Ze werkt met van alles en nog wat – van gevonden voorwerpen tot kostbare materialen – om ze vervolgens om te toveren tot sieraden die twijfelen aan hun eigen aard.

Gerda Sondag Collectie
Op de tweede etage is een tentoonstelling van de Gerda Sondag Collectie. Deze collectie is in 2018 geschonken aan de Stichting Marzee Collectie en omvat meer dan 100 sieraden van de afgelopen 40 jaar, met werk van onder andere Beate Klockmann, Barbara Paganin en Beppe Kessler.

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur, zaterdag 10.00-17.00 uur.
Sculpture Tour | Lola Bezemer

Sculpture Tour | Lola Bezemer

16 okt tot 22 okt
Derde Wal
Home Sweet Home | Bart Drost

Home Sweet Home | Bart Drost

1 okt tot 1 nov
Singular Art
Binnenste Buitenland

Binnenste Buitenland

7 aug tot 1 nov
Museum Het Valkhof
Annemarie Petri

Annemarie Petri

7 okt tot 22 nov
Galerie Zeven Zomers

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem