Extrapool Weekend: Extratool x Work Holiday x De Achtergrond

Extrapool Weekend: Extratool x Work Holiday x De Achtergrond

23 okt tot 25 okt
Extrapool Tweede walstraat 5, 6511 LN Nijmegen

Dit weekend is er programma van de toonzaal tot de stee. In De Achtergrond gaan we terug naar school en wanen we ons in een gymklas, met lijnen die doorlopen naar beneden, waar meetinstrumenten en een nieuwe Work Holiday de luister- en leessessie voortzetten.

23 oktober
Extratool
Entree: 5 euro (excl. servicekosten)
Zaal open: 20.00 uur, start: 20.30 uur

25 oktober
Work Holiday + De Achtergrond
Entree: gratis
Open: 14.00 uur
Start Boekpresentatie Work Holiday: 14.30 uur
Start Presentatie de Achtergrond: 15.30 uur

Let op: Meld je bezoek aan voor de zondag door een mailtje te sturen naar pr@extrapool.nl

Extratool
In de residentie-serie Extratool staan we voor enkele dagen onze studioruimte af aan een muzikant of (geluids)kunstenaar. Deze persoon nodigt vervolgens een collega uit om mee samen te werken aan twee nieuwe composities. Centraal in deze serie staat het instrumentarium van Yuri Landman: snaar- en percussie-instrumenten waarop gekleurde stippen harmonische delingen aangeven die de diverse klanken verdiepen en kleuren. Voor 14 – 17 mei 2020 vroeg Jochem van Tol de vrije gitarist Liú Mottes voor een samenwerking en greep hun band SOON deze uitdaging aan; vanavond presenteren ze de vinyl single die hieruit is voortgekomen. Voor het uitvoeren van de nieuwe nummers schakelt SOON de hulp in van bevriende muzikanten Frank Rosaly en Roos Pee. SOON (Liú Mottes en Jochem van Tol) zoekt naar het hoorbare leven rondom toon, ruis en ritme. SOON maakt muziek die omarmt wat er op dit moment klinkt en voegt daar lagen aan toe. Muziek als verhoogde aandacht voor het auditief (on)mogelijke.

Work Holiday: Julia Boehme
Work Holiday is de naam van een reeks bijzondere book residencies. Tijdens Work Holiday maakt een kunstenaar kan een kunstenaar onder begeleiding van Knust/Extrapool in een werkperiode van zeven dagen een boek komen maken.
Van 19 t/m 25 oktober zal Julia Boehme in Work Holiday komen werken aan een gestencild boek samen met Knust. Eerdere Work Holiday publicaties waren met Laura Andriessen, Eunyoung Hwang, Harro van Aalderen, Wouter Venema, Joakim Drescher, Kim David Bots, Finn Öhlund, Amanda Marie, Owsum, Fabian Knöbl en Sumi Ink Club.
Julia Boehme (a.k.a. Studio Goof) werkt als kunstenaar, illustrator en vormgever in Leipzig, Duitsland. Ze combineert haar ontwerpen, tekeningen en strips op een speelse wijze tot zines, tentoonstellingen, boeken, posters en illustraties. Haar beeldverhaal ‘Pantocrator’ vertelt over twee vrienden die op reis mystieke werelden verkennen. De tekeningen in het verhaal zijn een eerbetoon aan de vormtaal van de ‘Lubok’ prenten en Middeleeuwse icoon schilderingen. 
Bij de boekpresentatie zullen Julia’s oorspronkelijke monotypes te zien zijn en zal zij meer vertellen over de totstandkoming van het boek.
https://studio-goof.com

De Achtergrond: Alice Schiavone
Voor De Achtergrond nodigt Extrapool tekenaars met een sterk signatuur uit om grote wandtekeningen te maken op onze muren. Alice Schiavone studeerde Graphic Design in Turijn, grafiek in Napels en woont en werkt in Nederland. Ze maakt tekeningen, prints, kunstboeken en zines, met als rode draad een steeds terugkerend personage, een alter ego, dat in een eigen wereld leeft. Voor De Achtergrond maakte ze werk in de Stee geïnspireerd op de doodles die ze als schoolkind tijdens de lessen maakte.
aliceschiavone.com
www.extrapool.nl/de-achtergrond

Wij houden ons aan de gezondheidsrichtlijnen aangesteld voor presentatie instellingen. Let op: Meld je bezoek aan voor de zondag door een mailtje te sturen naar pr@extrapool.nl.
Eine schöne Kirchen | Uwe Poth

Eine schöne Kirchen | Uwe Poth

24 okt tot 29 nov
Stevenskerk
Corona 2020, Alles is Veranderd

Corona 2020, Alles is Veranderd

12 okt tot 29 nov
Stevenskerk
EYELEVEL

EYELEVEL

19 dec tot 20 dec
Expo Bart
Kieta Nuij

Kieta Nuij

25 nov tot 31 dec
Galerie Zeven Zomers
Im Frage | Collectie Delissen

Im Frage | Collectie Delissen

28 nov tot 21 feb 2021
Museum Het Valkhof
Call to commit | Susan Barnett

Call to commit | Susan Barnett

7 aug tot 21 feb 2021
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem