Expoplu Engage: In Belief is Power

Expoplu Engage: In Belief is Power

4 jul tot 26 jul
Expoplu @ Arnhem - Driekoningenstraat 16, Arnhem

Op vrijdag 3 juli open wij onze eerste show ‘In Belief is Power’. Niet in Nijmegen, maar in Arnhem!  De deelnemende kunstenaars zijn Jonathan van Doornum, Hannah Dawn Henderson, Fiona Lutjenhuis en Hristina Tasheva.

In de poging om een beter begrip te krijgen van de krachten die onze samenleving vormen tot wie zij is, kan de rol van geloof als mechanisme of middel gezien worden als maker en breker van werelden. ‘In Belief is Power’ engageert zich tot vragen rondom geloof als gegeven. De tentoonstelling richt zich niet uitsluitend op geloof in termen van religie, maar stelt het idee van geloof als middel centraal; geloof als sociale tool met een transformatieve potentie. De tentoonstelling toont kunstwerken die geloof in uiteenlopende contexten agenderen, zoals nationalisme, politiek, religie, spiritualisme en hoop. De titel is gebaseerd op het project ‘In Belief is Power’ van Hristina Tasheva. 

Rizoom
Gedurende ‘In Belief is Power’ zal er een paralleltentoonstelling te zien zijn van Arnhems kunstinitiatief Rizoom rondom het thema ‘False Beliefs’. Zij presenteren werk van Suzanna van Oers, Eva van Ooijen, Marije Aagje en Marieke Polderdijk. Lees hier meer over Rizoom.

Unlocked/Reconnected
Tegelijkertijd met 'In Belief is Power' presenteren wij ook in Arnhem het werk Hopefully Gloomy (2020) van Annabelle Binnerts, in de context van 'Unlocked/Reconnected'. Dit landelijke initiatief brengt meer dan tweehonderd huizen voor de kunst in Nederland samen. Het vertrekpunt is solidariteit en de wil om gezamenlijk te reflecteren op wat (t)huis is. Het werk Hopefully Gloomy (2020) is voortgekomen uit een gedicht dat Annabelle Binnerts vorig jaar schreef over de verschillende manieren waarop we de natuur een symbolische waarde toeschrijven, door middel van de verhalen die we vertellen. De keuze voor haar werk is tot stand gekomen door het idee van de natuur als symbolische of metaforische thuis van de mens. Voor Expoplu belichaamt dit werk het hoopvolle maar ook sombere wat ons te wachten kan staan.
Harry Maberly & Bart Eysink Smeets

Harry Maberly & Bart Eysink Smeets

10 jul tot 8 aug
Neus
Alledaags Avontuur | Niels Duffhues

Alledaags Avontuur | Niels Duffhues

11 jul tot 30 aug
Expo Bart
Vanaf de straat 2020

Vanaf de straat 2020

20 apr tot 31 aug
Galerie De Natris
Jelke Reems | AiR presentatie

Jelke Reems | AiR presentatie

5 jul tot 31 aug
De Nieuwe Gang
Binnenste Buitenland

Binnenste Buitenland

7 aug tot 1 nov
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem