Derde Wal LAB

Derde Wal LAB

31 aug tot 8 sep
Festival de Oversteek -

Sinds jaar en dag is Derde Wal op zoek naar een festival waar ze kunstenaars kan uitdagen werk te maken voor, tijdens en op het festival. Artistiek onderzoek doen binnen de festivalsetting kan zelden.

Met deze gedachte in het achterhoofd kwamen we in contact met festival de Oversteek. Het nieuwe beeldende programma van het theaterfestival neigt naar een heuse beeldententoonstelling in het prachtige uitgestrekte gebied wat oud en nieuw Nijmegen met elkaar verbindt. Een onderzoekstraject voor jonge kunstenaars is daarop een waardevolle aanvulling. En dus introduceren wij Derde Wal LAB!

De geselecteerde kunstenaars zullen de week tussen de festivaldagen verblijven bij de Stadsnomaden, een off-grid mini dorpje in Nijmegen-noord. Daar waar ze verblijven in hun tentjes, gebruikmakend van geïmproviseerde faciliteiten als douche, wc en keuken. De insteek van het Derde Wal LAB is om in de 7 dagen van de residentie werk te ontwikkelen en om dit op de ontstane routes van het festival te presenteren.

De kunstenaars zijn geselecteerd op het veelal performatief werken. De kunstenaars die meedoen zijn: Ide André, Isabelle Bisseling, Kasper van Moll, Lola Bezemer, Maarten Bel, Carmel Klop en Domas van Wijk.

Festival de Oversteek: 
zaterdag 31 augustus - zondag 1 september
zaterdag 7 september - zondag 8 september
www.festivaldeoversteek.nl 
 
Young Art Weekend: Nieuwe Oogst

Young Art Weekend: Nieuwe Oogst

1 nov tot 22 dec
Galerie Bart
Sieraden uit de bodem

Sieraden uit de bodem

6 feb tot 31 dec
Museum Het Valkhof
Deze Twee | Buiken en Folders

Deze Twee | Buiken en Folders

16 nov tot 4 jan 2020
Kunstmagazijn

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem