Construction Sight: Werk in Uitvoering

Construction Sight: Werk in Uitvoering

22 jun 2019 tot 25 aug 2019
Expo Bart Waalbandijk 14C, 6541 AJ Nijmegen

Gedurende een werkperiode van twee maanden verruilt Jordan Artisan (Nijmegen 1979) zijn atelier voor de projectruimte van Galerie Bart. In opdracht van Galerie Bart en de Nijmeegse Kunstnacht gaat Jordan een podiumsculptuur ontwikkelen waar live-performances en optredens in gaan plaatsvinden. Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht zal het resultaat op een verbindende plek podium bieden aan optredende artiesten en het publiek uitnodigen om de Construction Sight te betreden. Het maaktproces is van 22 juni tot en met 25 augustus te zien in Galerie Bart Nijmegen. 

Jordan gaat werken onder het toeziend oog van de bezoeker: ‘Door juist samen met artiesten en een proef-publiek te kijken naar de condities, kan ik vorm geven aan een sculptuur. Dat mensen meekijken geeft een extra laag aan het creëren. Je laat niet het eindresultaat zien, maar exposeert het maakproces. Het eerste dat ik neerzet, wordt dus al bepaald door de ruimte en hoe je ernaar kijkt als je over de drempel van de galerie stapt.’

31 augustus, 20.00 uur: 
Deze avond vinden er optredens plaats van poëzie, muziek en performance te midden van het sculptuur Construction Sight. Voor het eerst kun je dit multidisciplinaire podium binnen stappen en kijken naar wat 'in uitvoering’ is: live acts van verschillende artiesten. De try-outs zijn een voorbereiding op de Nijmeegse Kunstnacht op 21 september, waar het eindresultaat van het werk gepresenteerd wordt op Kelfkensbos, in de openlucht.

Meer informatie: zie www.galeriebart.nlFacebook of Instagram
Openingstijden: donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur
Heroverde Buurt | Jack Engelbrecht

Heroverde Buurt | Jack Engelbrecht

31 jan tot 23 feb
POPOP
Lucy Besson | Timescapes

Lucy Besson | Timescapes

19 jan tot 23 feb
Galerie De Natris
Judit Hettema Zenith & Nadir

Judit Hettema Zenith & Nadir

12 jan tot 23 feb
De Nieuwe Gang
Experiments about art

Experiments about art

8 mrt tot 29 mrt
POPOP
Suffering Matters

Suffering Matters

9 apr tot 10 mei
Stevenskerk -

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem