Biënnale Gelderland | Seelenwanderung

Biënnale Gelderland | Seelenwanderung

10 okt 2019 tot 4 jan
Museum Het Valkhof Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen

Het is weer tijd voor de Biënnale Gelderland! Uniek aan de editie van 2019 is dat de biënnale dit keer uit meerdere tentoonstellingen bestaat. Een in de binnenstad van Arnhem waar werk in de openbare ruimte langs de Sint Jansbeek wordt gepresenteerd. Werk dat door de geselecteerde kunstenaars speciaal voor locaties gemaakt wordt. De ander in Museum Het Valkhof Nijmegen waar bestaand werk van dezelfde  kunstenaars context biedt voor de tentoonstelling in Arnhem.

​Museum Het Valkhof: 10 oktober t/m 4 januari 2020
Arnhem Sint Jansbeek: 10 oktober t/m 24 november 2019

Op woensdag 6 november geeft Hedwig Saam, directeur-bestuurder van Museum Het Valkhof, een rondleiding door de tentoonstelling Seelenwanderung. De rondleiding start om 15.00 uur bij de receptie en is gratis op vertoon van uw museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

In de kerstvakantie vindt een inloopworkshop voor kinderen plaats. Je laat je inspireren door het kunstwerk van Seet van Hout. Zij ziet haar hoofd als een tuin. Er groeien mooie bloemen, maar ook onkruid. Soms kan ze oogsten, dat is bijvoorbeeld als ze opeens een goed idee krijgt. Door haar kunstwerken krijg je een inkijkje in de tuin in haar hoofd. Sommige onderdelen zijn heel strak (zoals de geperforeerde patronen), sommige stukjes juist helemaal niet (zoals de verf die uitvloeit). Met een satéprikker maak je jouw eigen patroon. Wat zie je als je je kunstwerk tegen het licht houdt?

Op zaterdag 4 januari kun je mee met een instaprondleiding door de tentoonstelling Seelenwanderung. De rondleiding start om 14.00 uur bij de receptie en is gratis op vertoon van uw museumticket. Aanmelden is niet nodig. Er is plaats voor maximaal 20 personen.
Heroverde Buurt | Jack Engelbrecht

Heroverde Buurt | Jack Engelbrecht

31 jan tot 23 feb
POPOP
Lucy Besson | Timescapes

Lucy Besson | Timescapes

19 jan tot 23 feb
Galerie De Natris
Judit Hettema Zenith & Nadir

Judit Hettema Zenith & Nadir

12 jan tot 23 feb
De Nieuwe Gang
Experiments about art

Experiments about art

8 mrt tot 29 mrt
POPOP
Suffering Matters

Suffering Matters

9 apr tot 10 mei
Stevenskerk -

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem