Alledaags Avontuur | Niels Duffhues

Alledaags Avontuur | Niels Duffhues

11 jul tot 30 aug
Expo Bart Waalbandijk 14C, 6541 AJ Nijmegen

Je zou het bijna vergeten: de huidige invulling van het Honigcomplex, waar ook Expo Bart is gevestigd, is tijdelijk. Eind 2021 wordt plaatsgemaakt voor de bouw van woningen. Maar tot die tijd blijft het terrein de creatieve hotspot van Nijmegen. Deze zomer verbeeldt Niels Duffhues de situatie zoals hij die aantreft in een poëtisch filmdocument tijdens een werkperiode bij Expo Bart.

Met zijn filmcamera gaat hij de aankomende zomermaanden op expeditie in en om het complex. Vooruitblikkend oppert hij: ‘Stel: de nieuwbouwplannen zijn niet doorgegaan, maar iedereen is vertrokken. Dat zou passen bij de geschiedenis van de plek, die sinds de Romeinse tijd verschillende rollen heeft gehad en daarna steeds weer werd verlaten.’ Op het lege terrein in verval zou niets gebeuren. En tóch zal er actie zijn. Spelen er kinderen? Wonen er zwervers, of katten?

In de expositieruimte, zijn tijdelijke studio, transformeert hij alledaagse beelden tot een nieuwe, fictionele realiteit. Te midden van een solo-expositie met bestaand werk presenteert Niels aan het eind van zijn werkperiode bij Expo Bart het (tussen)resultaat van zijn verkenningen als een multidisciplinaire totaalbeleving.

Niels Duffhues - Alledaags Avontuur is van 11 juli t/m 30 augustus ieder weekend van 12.00-17.00 uur te bezoeken. Vanaf 26 juli is Niels iedere zondag zelf aanwezig om ter plekke te werken en publiek te ontvangen. 

Niels sluit het laatste weekend van zijn expositie af met twee live cineconcerten voor publiek. Op vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus ben je welkom voor een cinematische muziekbeleving van zijn korte films, samengesteld als setlist, met een live soundtrack van gitaar en harmonium. De cineconcerten zijn voor Niels een manier om met de wereld te communiceren: duister, melancholisch, hypnotiserend en onderhuids. Verwacht een totaalervaring waarbij je als toeschouwer even wordt losgetrokken van de dagelijkse waanzin.

DATA & TIJD
De cineconcerten vinden plaats op vrijdagavond 28 augustus en zaterdagavond 29 augustus. Niels speelt twee keer per avond. Het eerste concert start om 19.30 uur en het tweede concert om 21.00 uur. Het optreden duurt 30 minuten en de toegang is gratis.

AANMELDEN
Vanwege het beperkt aantal plaatsen vragen we je om vooraf een stoel te reserveren. We horen graag met hoeveel personen, welke avond en welk tijdstip je wilt komen. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@expobart.nl.
Eine schöne Kirchen | Uwe Poth

Eine schöne Kirchen | Uwe Poth

24 okt tot 29 nov
Stevenskerk
Corona 2020, Alles is Veranderd

Corona 2020, Alles is Veranderd

12 okt tot 29 nov
Stevenskerk
EYELEVEL

EYELEVEL

19 dec tot 20 dec
Expo Bart
Kieta Nuij

Kieta Nuij

25 nov tot 31 dec
Galerie Zeven Zomers
Im Frage | Collectie Delissen

Im Frage | Collectie Delissen

28 nov tot 21 feb 2021
Museum Het Valkhof
Call to commit | Susan Barnett

Call to commit | Susan Barnett

7 aug tot 21 feb 2021
Museum Het Valkhof

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem