Keiko Sato

Keiko Sato
Keiko Sato (Japan,1957; woont en werkt in Nijmegen) laat zich leiden door de aard, structuur en betekenis van de materialen en objecten die ze gebruikt. In haar ruimtelijke installaties, vloerwerken en wandvullende collages laat ze de veranderingsprocessen zien die materialen onder invloed van de tijd doormaken. 

Keiko Sato legt in haar werk de nadruk op organische processen, zoals de overgang van orde naar wanorde, van leven naar dood en van opbouw naar afbraak. Ze hecht waarde aan afvalmateriaal als sigarettenpeuken, omdat het de overgebleven resten zijn van menselijke gedragingen en verlangens. Dat geeft haar werk een emotionele lading.

Voor Keiko Sato is het maken van kunst niet alleen het verrichten van een aangename handeling, maar neemt ze daarmee ook verantwoordelijkheid voor de wereld waarin ze leeft. Die houding geeft haar werk een politieke grondslag. Dagelijks analyseert ze het nieuws, om te zien hoe onze wereld door historische processen, kapitalisme en politieke systemen wordt bepaald en vormgegeven. Haar tijdrovende werken ogen in eerste instantie abstract, maar de directe verbinding met maatschappelijke kwesties is steeds voelbaar aanwezig.

Loading...

Beeldende Kunst Nijmegen Partners

Bezoek ook Beeldende Kunst Arnhem

Beeldende Kunst Arnhem